Als de onderzoeken geen afwijkingen of een goedaardige afwijking laten zien, dan hoort u aansluitend op de mammografie en het echo-onderzoek de uitslag van de radioloog.

Indien er in de borst gebiopteerd is, kan de uitslag nog steeds goedaardig zijn. Het kan helaas ook zijn dat er uiteindelijk borstkanker wordt ontdekt. De uitslagen van de onderzoeken hoort u na het zogenaamde multidisciplinair overleg (MDO).

Dit MDO vindt twee keer per week plaats. In dit overleg worden de uitslagen besproken en een beleid opgesteld. Deelnemers aan dit overleg zijn de oncologisch chirurg, verpleegkundig specialist, radiotherapeut, internist-oncoloog, patholoog, radioloog, plastisch chirurg en collega’s van ZorgSaam en Erasmus MC. Als een stereotactisch biopt moet worden verricht, vindt het uitslaggesprek later plaats. Tijdens het uitslaggesprek bespreekt de oncologisch chirurg of de verpleegkundig specialist de uitslagen van de uitgevoerde onderzoeken met u en het in het MDO voorgestelde beleid. De afspraak voor de uitslag staat in principe als volgt gepland:

Dag van eerste afspraak Dag van afspraak uitslaggesprek
Maandagochtend Dinsdagmiddag
Maandagmiddag Donderdagmiddag
Dinsdagochtend Donderdagmiddag
Donderdagochtend Dinsdagmiddag
Vrijdagochtend Dinsdagmiddag

Huisarts

Na uw bezoek aan het Borstzorgcentrum brengen wij uw huisarts op de hoogte van de uitkomst van de onderzoeken. Indien u hier behoefte aan heeft, kunt u contact opnemen met uw huisarts voor een gesprek. Eventueel kunt u een afspraak maken (zowel een telefonisch als een persoonlijk gesprek) met de verpleegkundig specialist of oncologisch chirurg. Deze afspraak kunt u maken via het Borstzorgcentrum (088 125 51 39).