Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Uw familielid of naaste is opgenomen op de hartbewaking (CCU). Artsen en verpleegkundigen realiseren zich dat u niet weet wat er allemaal gebeurt op de hartbewaking. Daarom hebben we een aantal algemene zaken over de afdeling voor u op een rijtje gezet.

Hartbewaking

Een opname op de hartbewaking is nodig als de hartfunctie extra aandacht/zorg nodig heeft. Opname is vaak het gevolg van een acute hartziekte. De hartbewaking beschikt over vier bedden. Alle opgenomen patiënten worden via elektrodes aangesloten aan de bewakingsmonitor. Deze monitor kan onder andere het hartritme, de bloeddruk, de ademhaling en het zuurstofgehalte in het bloed aflezen. Verder krijgen patiënten meestal geneesmiddelen via een infuus.

Onderzoeken

Tijdens het verblijf op de afdeling kunnen er ook allerlei onderzoeken gedaan worden, zoals, bloedonderzoek, ECG (hartfilmpje) en röntgenfoto van het hart en longen.

Na acute fase

Als de acute fase voorbij is kan de opname voortgezet worden op afdeling L (Cardiologie). De verpleegkundigen van de hartbewaking zijn speciaal opgeleid om patiënten in complexe behandelsituaties te verplegen.