Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

U komt bij de polikliniek Cardiologie terecht met (het vermoeden van) hartziekten. U kunt daarbij denken aan hartritmestoornissen, een hartklepafwijking, een (dreigend) hartinfarct of een verminderde pompfunctie van uw hart. Wanneer u een (dreigend) hartinfarct heeft kunt u via de Spoedeisende Hulp in onze kliniek terecht komen.

Werkwijze Cardiologie

Voordat u bij één van onze cardiologen komt, wordt vaak standaard een ECG (hartfilmpje) gemaakt en bloeddruk gemeten. Dit ‘hartfilmpje’ registreert de elektrische activiteit van uw hart. De cardiologische onderzoeken, zoals een echocardiografie, stress-echocardiografie of een hartkatheterisatie worden op de functieafdeling Cardiologie verricht.

Zo snel mogelijk een diagnose

Als u naar de polikliniek Cardiologie wordt verwezen, kunt u binnen twee werkdagen terecht. We streven ernaar dat u door de cardioloog wordt gezien en aansluitend worden nodige onderzoeken (zoals ECG, echografie, ergometrie, laboratoriumonderzoek en röntgenonderzoek) en uitslagen zoveel mogelijk op dezelfde dag doorgegeven. Deze uitslagen van deze onderzoeken worden besproken met de cardioloog.

Hartklepvervanging

Samen beslissen

Als u naar uw specialist in Adrz gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u (meestal) meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Welke behandeling of welk onderzoek het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van de risico’s van de ingreep, uw leefstijl, uw beroep, uw wensen. Niemand kent uw situatie beter dan uzelf. Het is daarom belangrijk dat u altijd vragen stelt, ook als u ergens twijfels over heeft. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Om u te helpen bij het maken van een keuze, wordt er gebruik gemaakt van een digitale keuzehulp. Deze wordt tijdens het consult aan u uitgereikt. U mag er natuurlijk ook zelf om vragen!

Speciale poliklinieken

Hartfalenpolikliniek

De Hartfalenpolikliniek begeleidt en behandelt patiënten met hartfalen intensief. Hierdoor hoeven zij minder vaak opgenomen te worden in het ziekenhuis. Patiënten met hartfalen worden naar de Hartfalenpoli verwezen door de cardioloog of verpleegkundig specialist Cardiologie, wanneer zij op een afspraak zijn geweest of in het ziekenhuis hebben gelegen.

De Hartfalenpoli wil het volgende:

  • Samen met u de kwaliteit van uw leven stabiliseren en verbeteren.
  • Een ziekenhuisopname voorkomen – daarom verbeteren we de medische en verpleegkundige behandeling samen met de cardioloog en de verpleegkundig specialist.
  • Uw zelfzorg en zelfmanagement ondersteunen – kunt u goed kunt omgaan met de symptomen, behandeling en leefregels die bij hartfalen zo belangrijk zijn.

Kijk voor meer informatie over de Hartfalenpoli en hartfalen in onze folder.

Cardiovasculaire nazorgpoli

De polikliniek is open van maandag t/m donderdag van 09.00 uur t/m 17.00. Op de cardiovasculaire nazorgpoli werken twee gespecialiseerd verpleegkundigen. In deze folder vindt u meer informatie over deze speciale poli.

Wachttijd Cardiologie: Goes 16, Vlissingen 11, Zierikzee 22

Dit is het aantal dagen dat u moet wachten vanaf het moment dat u de afspraak maakt tot het moment dat u terecht kunt bij de betreffende polikliniek.