Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Adrz is aangewezen als deelnemend ziekenhuis aan het landelijke bevolkingsonderzoek darmkanker. Dankzij vroeg onderzoek naar darmkanker kan sneller worden ingegrepen en worden levens gespaard. Voor de invoering van het bevolkingsonderzoek in 2014 werd jaarlijks in Nederland bij 13.000 mensen de diagnose ‘darmkanker’ gesteld en overleden jaarlijks 5.000 mensen aan deze ziekte.

Multidisciplinaire benadering

De behandeling van darmkanker kenmerkt zich bij Adrz door een multidisciplinaire benadering. Op de ‘multipoli’ bij Adrz is zowel de chirurg als de internist-oncoloog aanwezig om samen de patiënten te kunnen zien en spreken. De verpleegkundig specialist en de arts vullen elkaars taken aan, bijvoorbeeld bij het bespreken van uitslagen van onderzoeken, behandeling met chemotherapie en het uitvoeren van de controles.

Behandeling darmkanker

De behandeling van darmkanker gebeurt door een groot team van artsen en verpleegkundigen. Ook psychologen en andere zorgverleners bij Adrz worden erbij betrokken. Er is voor bijzondere gevallen dagelijks contact met artsen uit het Erasmus MC om de behandeling zo goed mogelijk op de individuele patiënt af te stemmen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek op de website Bevolkingsonderzoek Zuid-West Nederland.