Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

De Nederlandse Orthopeden Vereniging (NOV) heeft Adrz officieel benoemd tot klompvoetcentrum. Voor de toekenning van dit predicaat moet de klompvoetzorg voldoen aan strikte eisen. De vakgroep orthopedie en de gipsverbandmeesters van Adrz zijn trots dat ze deze zorg blijvend in Zeeland kunnen aanbieden.

Eén op de duizend kinderen wordt geboren met een klompvoet. De oorzaak is meestal onbekend. Soms presenteert de klompvoet zich samen met andere aangeboren afwijkingen, deze klompvoeten zijn meestal stugger en moeilijker te corrigeren. Een klompvoet is voor de baby niet pijnlijk. Bij onbehandelde klompvoeten ontstaan problemen pas als het kind begint te lopen. Sinds 2005 worden de klompvoetjes in Adrz behandeld volgens de Ponseti methode. Deze methode is minimaal invasief en voor meer dan 90% effectief mits ook de nabehandeling goed gevolgd wordt (therapietrouw braces).

De meeste voeten kunnen zo gecorrigeerd worden tot een functioneel normale voet met de voetzool naar beneden gericht. Wel blijven de kuitspieren vaak wat dunner en is de voet meestal kleiner dan de normale voet. In de praktijk geeft dit echter weinig tot geen beperkingen. De behandeling wordt zo snel mogelijk gestart, bij voorkeur al in de eerste week na de geboorte, omdat de weefsels dan het makkelijkst corrigeerbaar zijn.

Uw dokter

Drs. I. Jansen