Wanneer u naar de reumatoloog verwezen wordt, staan wij als team voor u klaar om u zo goed mogelijke zorg te verlenen. Hieronder ziet u uit welke personen het behandelteam van de reumatologie bestaat.

Reumatologen

Bij Adrz werken dr. van der Kaap en dr. Sadrediny als reumatologen. Dr. Van Pelt is kinderreumatoloog in het Erasmus MC en werkt samen met de kinderartsen van Adrz in een gecombineerd spreekuur.

De reumatoloog is opgeleid in de Interne Geneeskunde en heeft zich daarna gespecialiseerd in reumatologische aandoeningen. Tijdens uw eerste afspraak zal de reumatoloog u lichamelijk onderzoeken en stelt u allerlei vragen. Eventueel zullen er aanvullende onderzoeken gedaan worden, zoals bloedonderzoek, röntgenonderzoek, echo, gewrichtspunctie of nagelcapillaironderzoek. Daarna stelt hij/zij de diagnose en wordt er voor u een behandelplan opgesteld.

Reumaverpleegkundigen

S. Joziasse en J.Jobse werken als reumaverpleegkundigen op de polikliniek Reumatologie.

De reumaverpleegkundige heeft zich na de verpleegkundige opleiding gespecialiseerd in de reumatologie. Zij heeft een eigen spreekuur en werkt nauw samen met de reumatoloog. Ze begeleidt u in het omgaan met reuma in het dagelijks leven. U kunt bij haar terecht voor informatie en advies over de reumatologische aandoeningen, medicatie, hulpmiddelen, mogelijkheden voor aanvullende therapie (bijvoorbeeld ergotherapie en fysiotherapie), leren omgaan met de reuma-aandoening en de daarbij behorende beperkingen, thuis, tijdens vrijetijdsbesteding en in het werk. Zij biedt een luisterend oor voor alle problemen die de ziekte met zich meebrengt en zoekt samen naar een oplossing.

Daarnaast verricht zij ook nagelcapillaironderzoek en voert wetenschappelijk onderzoek uit.

Doktersassistenten en medisch secretaresse

Als doktersassistente werken L. Lodewijks en L. Zwartepoorte op de polikliniek Reumatologie en als medisch secretaresse C. Hage. Als u naar de polikliniek Reumatologie belt, dan zullen zij u te woord staan en u zo goed mogelijk helpen. Dit kan zijn door bijvoorbeeld voor u een afspraak te maken bij de reumatoloog of reumaverpleegkundige of de organisatie rondom medicatie recepten te verzorgen. Ook hebben zij verschillende administratieve taken.