Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Maatregelen

Begeleiding

Wij vragen iedereen die een afspraak heeft op één van onze Adrz-locaties alleen te komen, tenzij

  • u 17 jaar of jonger bent. U mag één begeleider meenemen.
  • u patiënt op de Spoedeisende Hulp bent. U mag één begeleider meenemen.
  • u bij ons komt bevallen. U mag één begeleider meenemen.
  • uw medisch specialist heeft aangegeven dat u één begeleider mag meenemen.

Als u een consult, onderzoek, behandeling of ingreep heeft op een van onze locaties, kan uw behandelend medisch specialist bepalen dat u één begeleider mee mag nemen. U krijgt tijdens uw afspraak, of digitaal (per e-mail) een bewijs mee. Dit bewijs kunt u bij binnenkomst laten zien. Uw begeleider mag dan mee naar uw afspraak. Wanneer u niet onder de 18 jaar oud bent of komt bevallen en u heeft geen toestemming van uw medisch specialist, mag u dus geen begeleider meenemen. Komt u naar een afspraak en heeft u begeleiding nodig omdat u bijvoorbeeld slecht ter been bent, dan helpt een van onze medewerkers u tijdens uw bezoek aan het ziekenhuis. Wanneer u een vraag heeft over uw afspraak, neem dan contact op met uw behandelend medisch specialist of contactpersoon bij het ziekenhuis.

Dragen mondneusmasker

Bezoekers van patiënten die op de klinische afdelingen liggen zijn verplicht om een mondneusmasker te dragen als ze binnen 1,5 meter van de patiënt komen. Hiermee wordt de kans op besmetting verkleind. Mondneusmaskers worden bij de verpleegafdelingen beschikbaar gesteld.

Coronacheck

Bij Adrz bieden we veilige en kwalitatief uitstekende zorg op al onze locaties. Om deze veilige en goede zorg te kunnen garanderen, is het belangrijk dat we zo min mogelijk mensen op onze locaties ontvangen die daar niet per se moeten zijn.

Daarom vragen we mensen tenzij het niet anders kan, zonder begeleiding naar een afspraak te komen en bezoek zoveel mogelijk te beperken. Zo houden we het risico dat mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus (COVID-19) onze locaties bezoeken zo klein mogelijk.

Komt u toch bij een van onze locaties, dan vragen we u na te gaan of er een kans bestaat dat u besmet bent met het coronavirus (COVID-19). Doe hier de coronacheck.

Heeft u coronagerelateerde klachten en kunt u niet naar uw afspraak komen? Denk er dan aan om deze af te zeggen en een nieuwe afspraak te maken. In uw plaats kan er dan een andere patiënt komen. Zo voorkomen we onnodig lange wachtlijsten.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zorgverlener

Wanneer draagt een zorgverlener een mondneusmasker?

Iedereen draagt een medisch mondneusmasker op onze locaties, ook in de publieke ruimtes zoals gangen en hallen.

Adrz volgt de richtlijnen van het RIVM.

Wat u zelf kunt doen

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen zijn:

  • Schud geen handen.
  • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg en was dan de handen.
  • Kom niet naar uw afspraak of op bezoek als u coronagerelateerde klachten heeft.

Bezoek in coronatijd

Patiënten die in het ziekenhuis in Goes of op onze locatie in Vlissingen liggen, mogen beperkt bezoek ontvangen. Per patiënt zijn per bezoekmoment twee bezoekers welkom, maar kom bij voorkeur alleen. Uitzonderingen hierop gelden alleen na toestemming van de hoofdbehandelaar.

Lees meer over de voorwaarden en bezoektijden per afdeling op Adrz.nl/bezoektijden.