Deze folder geeft u informatie over de diagnostiekfase bij verdenking van een alvleeskliertumor. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

Vermoeden op een tumor van de alvleesklier

Er is bij u een echo of een CT-scan van de buik gemaakt, waarbij er een vermoeden bestaat op een tumor van de alvleesklier (pancreas). De alvleesklier is een orgaan dat een belangrijke rol speelt bij de spijsvertering. De alvleesklier ligt achter in de bovenbuik, vlak voor de wervelkolom. De alvleesklier heeft als functie het produceren van alvleeskliersap wat een functie heeft bij de spijsvertering en het produceren van hormonen die de bloedsuikerspiegel op peil houden.

Zorgpad pancreastumor

Wanneer er sprake is van een tumor aan de alvleesklier of een vermoeden daarop, wordt u verwezen naar een deskundig behandelteam. Dit behandelteam bestaat uit de volgende personen uit Adrz: MDL-arts, internist-oncoloog, patholoog, verpleegkundig specialist en diëtiste. Vanuit het Erasmus MC de chirurg en een verpleegkundig specialist. Wanneer de diagnostiek in het Adrz heeft plaatsgevonden, worden uw gegevens opgestuurd naar het Erasmus MC.