Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft u informatie over een buikwandcorrectie. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

Inleiding

Zowel bij mannen als bij vrouwen kan de huid van de buik minder elastisch worden en daardoor slapper. Dit heeft deels met de leeftijd te maken, maar kan ook ontstaan na een drastisch gewichtsverlies en bij vrouwen ook als gevolg van een of meerdere zwangerschappen. Een buikwandcorrectie is dan de aangewezen ingreep om de uitgerekte huid te verwijderen en zo de buik weer een beter, strakker aanzien te geven. Wel is belangrijk om te weten dat een buikwandcorrectie geen middel is om af te slanken. De ingreep geeft de beste resultaten bij iemand die op gewicht is en goed getrainde buikspieren heeft.

Een buikwandplastiek kan eventueel gecombineerd worden met liposuctie. Na de ingreep moet u een speciaal aangekochte step in dragen. Na de buikwandplastiek wordt de drukkleding meteen aangetrokken en deze moet zes weken lang, dag en nacht worden gedragen. Deze drukkleding steunt het geopereerde gebied en drukt de huid, die volledig los is geweest stevig tegen het lichaam aan om zwelling te voorkomen. Voorafgaande aan de operatie dient u dus deze drukkleding te bestellen. In de informatiefolder van drukkleding staat duidelijk aangegeven hoe de maat te bepalen en hoe te bestellen. De drukkleding is voor eigen rekening.