Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft u informatie over de couveusesuites van het Moeder & Kind centrum.

Couveusesuite

Op een couveusesuite liggen pasgeboren baby’s die medische hulp nodig hebben. Deze hulp kan niet op de kraamafdeling of thuis worden geboden. Om ervoor te zorgen dat u bij uw baby kunnen blijven, zijn er couveusesuites. De suite geeft u en uw gezin meer rust en privacy. Hier krijgt uw baby de individuele zorg die hij of zij nodig heeft.

De kinderarts bepaalt in overleg met gynaecoloog waar uw baby naartoe gaat om de juiste zorg te ontvangen. Dit kan op de couveusesuite, couveusekamer (intensieve zorg) of wiegenkamer zijn. De kinder en kraamverpleegkundigen maken kennis met u. U kunt hen altijd bereiken wanneer u op de kamer bent (bel 1 dichts bij de deur voor de kinderverpleegkundige of bel 2 bij het raam voor de kraamverpleegkundige).

U kunt maximaal 10 dagen gebruik maken van de couveusesuite. De kinderarts bepaalt hierna waar u baby geplaatst wordt. Uw baby mag alleen in de couveusesuite verblijven als één van wettelijke ouders aanwezig is. Wanneer u besluit samen even weg te gaan wordt uw kind naar de wiegenkamer gebracht. Dit om uw kind de juiste zorg te geven en toezicht te houden. U mag niet iemand vragen om op te passen op uw kind dat op de couveuse suite ligt, terwijl u niet aanwezig bent. Ook kan het zo zijn dat uw couveusesuite door andere gebruikt gaat worden als u niet aanwezig bent.

Couveusesuite en de partner

Voor uw partner is er de mogelijkheid om te overnachten op een slaapbank in de couveusesuite bij u en uw baby. De partner kan gratis ontbijten. Overige maaltijden hoort de partner zelf te verzorgen deze kunnen op de afdeling aangeschaft worden. U kunt met een betaalkaart betalen bij de voedingsassistenten. De partner dient ‘s nachts gepaste kleding te dragen. Na 8.00 uur hoort het bed weer ingeklapt te zijn.