Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft u informatie over hulphonden in het ziekenhuis. U bent met uw hulphond van harte welkom in Adrz. Deze folder heeft betrekking op blindengeleidehonden, assistentiehonden, autismegeleidehonden en buddyhonden.

In het ziekenhuis worden mensen verpleegd die erg ziek zijn en soms een verlaagde weerstand hebben. Dieren kunnen bepaalde bacteriën, virussen en ongedierte overbrengen die voor die patiënten schadelijk zijn. Daarom zijn dieren normaal gesproken niet toegestaan in een ziekenhuis.

Omdat wij de functie en het belang van hulphonden erkennen, zijn zij wel toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Daarbij maakt het niet uit of u als patiënt naar het ziekenhuis komt of als bezoeker. In deze folder hierover meer. Ons beleid is niet bedoeld om mensen met een hulphond buiten te sluiten, maar om goede en veilige zorg aan al onze patiënten te kunnen waarborgen. Als u iemand kunt vinden die u kan begeleiden in plaats van uw hulphond, stellen wij dit zeer op prijs. Als dit niet kan vragen wij u niet langer dan noodzakelijk met uw hond in het ziekenhuis te blijven.