Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

Adrz werkt op het gebied van kinderoncologie nauw samen met het Prinses Máxima Centrum. Dit is het kinderziekenhuis in Nederland waar kinderen met kanker worden onderzocht en behandeld. Door deze samenwerking maken we zorg dicht bij huis mogelijk. Dit noemen we shared care, gezamenlijke zorg.

De beste behandeling

In Het Prinses Máxima Centrum in Utrecht komt de kennis over kinderkanker samen. Zo kan elk kind de beste behandeling krijgen en profiteren van de nieuwste ontwikkelingen. In het Prinses Máxima Centrum stellen de artsen de diagnose en vinden onderzoeken en moeilijke behandelingen plaats. Gelukkig kunnen sommige delen van de behandelingen in ziekenhuizen dichter bij huis worden gedaan. Daarvoor kan uw kind terecht in een shared care centrum, zoals Adrz.

Zorgvuldig geselecteerd

De shared care centra zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van verschillende voorwaarden: hier werken kinderartsen die zijn gespecialiseerd in kinderoncologie, kinderoncologieverpleegkundigen, medisch pedagogische zorgverleners, psychologen en maatschappelijk werkers die zorg dicht bij huis kunnen geven. De professionals in de shared care centra en het Prinses Máxima Centrum kennen elkaar en kunnen elkaar gemakkelijk bereiken. Samen met het Prinses Máxima Centrum zorgen we ervoor dat behandelingen en opnames zo prettig mogelijk verlopen. In nauwe samenwerking met kind en ouders.

Behandelingen in Adrz

De zorg in de shared care centra is belangrijk om in het Prinses Máxima Centrum voldoende plaats vrij te houden voor kinderen die intensieve zorg nodig hebben. Adrz zorgt daarom voor een groot aantal patiënten in de regio Zeeland. We kunnen hier de volgende behandelingen uitvoeren:

  • Bepaalde chemokuren geven
  • Bloedtransfusies geven
  • Antibiotica toedienen
  • Pijn bestrijden
  • Misselijkheid behandelen
  • Sondevoeding beginnen
  • Bloedcontroles voorafgaand aan een nieuwe chemokuur doen

Uitwisseling gegevens kind

Alle gegevens van uw kind staan in het elektronisch patiëntendossier van het Prinses Máxima Centrum. De shared care teams hebben toegang tot dit dossier. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft alle shared care centra bezocht, getoetst en goedgekeurd.

Bekijk het shared care team van Adrz

Bereikbaarheid team Kinderoncologie

U kunt het team Kinderoncologie van Adrz bereiken via het telefoonnummer bovenaan de pagina en via het e-mailadres kindergeneeskunde.scc-goes@adrz.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: