Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Spreekuurlocaties

Goes, Vlissingen en Zierikzee

Aandachtsgebieden

  • Cataract
  • Ooglidchirurgie

Opleiding

Mevrouw Dielemans volgde haar studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit In Rotterdam. Na de opleiding Geneeskunde deed zij promotie-onderzoek resulterend in een thesis met de titel: ‘Prevalentie en Determinanten van Glaucoom’. Dit was in het kader van het ERGO- onderzoek, een groot bevolkingsonderzoek in Ommoord. Na het onderzoek volgde zij de specialisatie tot oogarts in het Erasmus MC.

Werkervaring

Na haar opleiding tot oogarts werkte ze één jaar in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht en Zwijndrecht en vervolgens 14 jaar in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam als oogarts. Vanaf 2012 is zij oogarts in Adrz.

Persoonlijk

Ook met ooglidcorecties kan ik patiënten een beter zicht geven en hinder wegnemen door een verkeerde stand van het onderooglid te corrigeren.

“Met veel plezier oefen ik mijn vak als oogarts dus al vele jaren uit.  In de oogheelkunde kun je veel voor patiënten betekenen. Ik heb me met uiteenlopende delen van de oogheelkunde bezig gehouden: van cataract, glaucoom tot kinderoogheelkunde. Patiënten opereren aan staar geeft veel voldoening. Dankzij de bijzondere lenzen die in het oog geïmplanteerd worden kan men weer goed zien, zelfs op verschillende afstanden, waardoor men minder van een bril afhankelijk is.”

BIG-nummer

79.020.630.301