Spreekuurlocaties

Goes, Vlissingen en Zierikzee

Aandachtsgebieden

  • Cataract
  • Netvlies
  • Traanwegen

Opleiding

  • Erasmus MC

Werkervaring

  • Sinds 2013 werkzaam bij Adrz

Persoonlijk

Ik probeer in mijn werk de nadruk ook te leggen op de begeleiding van de patiënt

Als oogarts in een streekziekenhuis moet je van alle markten thuis zijn. Daarom heb ik ook bewust de keuze gemaakt om in een dergelijk ziekenhuis te werken: je blijft je vak in de volle breedte uitvoeren.

Toch kan ik niet ontkennen dat ik al tijdens de opleiding tot oogarts een bijzondere fascinatie voor het netvlies heb ontwikkeld. Dit weefsel is een kunststukje van de natuur. Maar hoe mooi het ook is en functioneert, het is niet perfect. Veel verschillende aandoeningen kunnen het functioneren van het netvlies raken. Elk van die aandoeningen kent zijn eigen behandelingen; met medicatie, middels lasertherapie of door middel van een netvliesoperatie. Voor de eerste twee opties kunnen patiënten bij mij terecht, en probeer ik hen met moderne technieken naar de juiste diagnose en behandeling te helpen. Netvliesoperaties worden in Adrz niet uitgevoerd, maar ik onderhoud goede contacten met zowel het Erasmus MC als het Oogziekenhuis Rotterdam. Zo hebben patiënten via mij altijd goede toegang tot de juiste zorg.

Traanwegchirurgie is een compleet andere tak van sport. Lang niet alle ziekenhuizen bieden deze chirurgie aan. Mede omdat het nauwe samenwerking met de KNO-arts vereist, is dit een mooi aandachtsgebied en heb ik na mijn komst besloten deze specialisatie van een toen vertrekkende oogarts over te nemen.

In het algemeen kan ik zeggen dat ik de nadruk in mijn werk niet alleen probeer te leggen op de kwaliteit van de geleverde zorg, maar ook op de begeleiding van de patiënt. Duidelijke uitleg is de sleutel naar begrip van de eigen aandoening en daarmee naar een gemotiveerde behandeling. Want alleen een gemotiveerde patiënt en gemotiveerde dokter samen kunnen voor een goed eindresultaat zorgen!

BIG-nummer

19.910.734.501