Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

In Adrz hechten we veel waarde aan een goede start voor ouders en kind. Goede begeleiding bij (borst)voeding vinden wij dan ook belangrijk. Ook als jullie kind opgenomen moet worden op de Kinderafdeling of onder behandeling is bij een van onze kinderartsen, begeleiden wij u graag bij het geven van borstvoeding.

Begeleiding bij borstvoeding

Onze verpleegkundigen, kraamverzorgenden, lactatiekundigen en borstvoedingscoaches zijn allemaal opgeleid om goede begeleiding te kunnen geven bij borstvoeding, en kunnen altijd helpen bij specifieke vragen over (borst)voeding. Ook bij vroeggeboorte of juist als jullie kindje al ouder is en al langer borstvoeding krijgt, staan zij voor u klaar.

Opname ziekenhuis en borstvoeding

Als uw kindje ziek wordt en moet worden opgenomen in het ziekenhuis heeft dit vaak invloed op het geven van borstvoeding. Ook spelen er vaak vragen als:

  • Kan de moeder wel bij haar kindje blijven slapen?
  • Drinkt het kind wel voldoende aan de borst?
  • De productie gaat achteruit, komt dit nog wel goed?
  • Kan de baby door ziekte nog wel zelf uit de borst drinken?
  • Kan het kind de moedermelk nog wel krijgen?
  • Mijn baby huilt zoveel, komt dit door de borstvoeding?

Het team van lactatiekundigen en borstvoedingscoaches kan u hierbij helpen. Zij  overleggen met de verpleegkundigen en artsen die voor u en uw kindje zorgen. Ze hebben veel kennis over borstvoeding aan zieke baby’s en kunnen moeders ondersteunen waar nodig.

Borstvoeding bij te vroeg geboren baby’s

Als uw kindje te vroeg geboren (prematuur) is, is borstvoeding geven nog steeds mogelijk. Wel gaat het borstvoeden vaak anders dan bij een baby die op tijd is geboren. We vertellen u graag meer over de behoeftes van het te vroeg geboren kindje, de mogelijkheden om aan deze behoeftes te voldoen en de hulp die wij kunnen bieden.

Meer informatie

Meer informatie over het geven van borstvoeding vindt u op de borstvoedingspagina van het specialisme Verloskunde

Contact

Heeft u een vraag over borst- of flesvoeding? U kunt ons bereiken via het nummer bovenaan deze pagina en via kraamafdeling.lactatiekundigen@adrz.nl.