Adrz

Deze folder geeft u meer informatie over de FIT-poli. Het is goed u te realiseren dat de situatie voor u persoonlijk anders kan zijn dan beschreven.

FIT-poli

U wordt verwezen naar de FIT-poli. Dit is een spreekuur voor patiënten met een kwaadaardige aandoening die binnenkort gaan starten met een behandeling. Bijvoorbeeld een operatie of een behandeling met chemotherapie en bestraling.

We weten dat een kwaadaardige aandoening vaker voorkomt naarmate men ouder wordt. Hoe oudere patiënten de behandeling verdragen, is moeilijk in te schatten. Dit komt omdat ouderen vaker al andere en langer bestaande ziekten hebben. Daarnaast gebruiken zij soms meerdere medicijnen tegelijkertijd. Er kan ook sprake zijn van problemen met het lopen, de zelfredzaamheid, de voedingstoestand, het geheugen of bijvoorbeeld de stemming. Om uw begeleiding zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk deze factoren voorafgaand aan de behandeling of ingreep goed in kaart te brengen en daarnaast proberen we waar mogelijk uw situatie te verbeteren zodat u beter uw voorgestelde behandeling kunt doorstaan.

Dag van het bezoek

Voorbereiding

Het is wenselijk dat u zich naar uw afspraak laat begeleiden door iemand die u goed kent en vertrouwt, zoals uw partner of een familielid. De persoon die u begeleidt, kan u eventueel helpen en aanvullende informatie geven als dat nodig is. Tevens kan hij of zij met u meeluisteren naar de informatie die u krijgt. Het is de bedoeling dat u onderstaande zaken meeneemt bij een bezoek aan de polikliniek:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een actueel medicatieoverzicht
  • Uw leesbril en gehoorapparaten (indien van toepassing)
  • Loophulpmiddel zoals wandelstok of rollator (indien van toepassing)
  • Stevig schoeisel

Het bezoek aan de poli

Het bezoek voor deze poli zal ongeveer drie uur duren. In de wachtkamer staat koffie en thee tot uw beschikking, wij raden u aan een boterham voor tussen de middag mee te brengen. Op deze poli heeft u een afspraak bij de verpleegkundig specialist van de geriatrie, de diëtiste en de fysiotherapeut. Met deze zorgverleners gaan we kijken hoe het met uw gezondheidstoestand gesteld staat en hoe we deze kunnen verbeteren voor uw voorgestelde behandeling. Aan het einde van de poli vindt een afsluitend gesprek plaats met u, uw naaste en de betrokken zorgverleners. Uw huisarts en behandelend specialist ontvangen een schriftelijk verslag.

De verpleegkundig specialist Geriatrie

De geriatrie richt zich naast de aanwezige problemen ook op te verwachten problemen die zich bij oudere patiënten voor kunnen voordoen. Tijdens dit spreekuur worden zowel lichamelijke, psychische als sociale problemen in kaart gebracht. De geriater en de verpleegkundig specialist geriatrie zijn vooral deskundig in het signaleren, onderzoeken en behandelen van klachten van de oudere patiënt. Daarnaast geven ze indien nodig adviezen aan de familie of mantelzorger van de patiënt.

De fysiotherapeut

De fysiotherapeut is een zorgverlener die zich met name richt op het bewegen. De fysiotherapeut zal bij u enkele testen afnemen om te kijken hoe het is gesteld met uw conditie en uw spierkracht. Na het afnemen van deze testen zal de fysiotherapeut indien nodig een advies geven aan een fysiotherapeut bij u in de buurt voor verdere behandeling om uw conditie en spierkracht te verbeteren.

De diëtist

Het is bekend dat patiënten die in een goede voedingstoestand verkeren beter een zware behandeling kunnen doorstaan. De diëtiste is de zorgverlener die u op het gebied van voeding hierover kan adviseren. Zij zal dan ook een aantal vragenlijsten bij u afnemen om te kijken hoe uw voedingstoestand is. Na het afnemen van deze vragenlijsten zult u ook van haar adviezen ontvangen.

Locatie van de poli

Deze poli vindt plaats op de huisartsenpost in Goes. U kunt deze bereiken via de ingang van Adrz. U dient zich te melden bij de receptie. U kunt dan in de centrale hal plaatsnemen waar u door een van de zorgverleners wordt opgehaald.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of ontstaan er na de behandeling onverhoopt problemen waarover u zich zorgen maakt, dan kunt u bellen naar Marjon Oostdijk via 06 12 92 33 08.

Als u de afdeling niet kunt bereiken, kunt u bellen naar de Receptie van Adrz via 088 125 00 00.

Wilt u een afspraak maken, annuleren of verzetten? Neem dan contact op via het contactformulier. Deze wordt vaak dezelfde werkdag nog in behandeling genomen. U kunt op werkdagen tussen 8.00 uur en 13.00 uur ook telefonisch contact opnemen met de Afspraakcentrale via 088 125 00 00, kies in het keuzemenu voor optie 1.