Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Casemanagers Oncologie

Hieronder ziet u een lijst van alle casemanagers van Oncologie en het specialisme waarin zij werken:

 • Inge Smit: prostaatkanker en blaaskanker
 • Anja Kluijfhout: borstkanker
 • Simone Dietvorst: borstkanker
 • Judith Kuiper: darmkanker, slokdarmkanker, maagkanker, endeldarmkanker
 • Marjon Oostdijk: darmkanker, slokdarmkanker, maagkanker, endeldarmkanker
 • José van Erk: longkanker
 • Berdien Kooijman: longkanker
 • Marit Wouters: longkanker
 • Margreet Houmes: hematologische kanker
 • Annelieke Back: palliatieve zorg
 • Annette Titiheru: palliatieve zorg
 • Saskia Rolloos: huidkanker
 • Ilse de Jong, urologische en gynaecologische oncologie

Telefoonnummers Oncologie

Van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur:

Dagbehandeling Goes 088 125 45 10
Dagbehandeling Vlissingen 088 125 52 73

Buiten kantooruren, in de avond, nacht en in het weekend:

Afdeling G Oncologie 088 125 44 57
U hoeft NIET eerst de huisartsenpost te raadplegen!

Wanneer u een afspraak wilt afzeggen of verzetten, kunt u bellen met de kuurplanner:

Goes 088 125 40 71
Vlissingen 088 125 50 69

Het specialisme Oncologie houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van kanker. Adrz wil er voor patiënten en familie zijn bij de diagnose en behandeling.

Kennis en ervaring

Jaarlijks worden bij Adrz meer dan 1.500 nieuwe oncologische patiënten behandeld. Daardoor hebben we door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan wat betreft alle aspecten van kanker en kunnen we kanker duidelijk en snel herkennen. Voor goede, snelle diagnostiek en innovatieve behandelmethoden en -technieken bent u in Adrz in goede handen.

Een aanspreekpunt

Na de diagnose ‘kanker’ komt er veel op u en uw naasten af. Het is een emotionele tijd. In Adrz vinden we het daarom belangrijk dat u gedurende de hele behandeling zoveel mogelijk hetzelfde aanspreekpunt heeft. Dit aanspreekpunt noemen we een casemanager. Onze casemanagers zijn allemaal gediplomeerd als verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige. Daardoor zijn zij in staat u met raad en daad bij te staan.

Wachttijden Oncologie

De wachttijden voor de verschillende specialismen in Adrz kunnen afwijken van de standaard gecommuniceerde wachttijden. Bij deze wil de oncologiecommissie graag benadrukken dat een patiënt met een verdenking op een maligniteit na overleg altijd eerder gezien kan worden. Dit kan aangegeven worden in de verwijzing, maar kan ook overlegd worden met één van de desbetreffende specialisten.

Nederlandse Kankerregistratie

De Nederlandse Kankerregistratie (NKR) is een landelijke databank met betrouwbare gegevens van alle patiënten met kanker. Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) beheert deze databank. In de folder Registratie van kanker leest u waarom gegevens over kanker worden vastgelegd. Hierin staat ook beschreven wat de rechten zijn van patiënten en de voorwaarden en plichten van IKNL voor het beheer van deze gegevens.

ESMO-accreditatie oncologische palliatieve zorg

De ESMO accreditatie is een internationale erkenning en geeft aan dat Adrz voldoet aan strenge eisen voor kwalitatief goede palliatieve zorg bij kanker. De ESMO is de Europese vereniging van Medische Oncologie. Het certificaat is aan ons ziekenhuis toegekend omdat deze vereniging van mening is dat wij uitstekende Palliatieve zorg leveren. Binnen Palliatieve zorg wordt er alles gedaan om zorg en begeleiding in de laatste levensfase van een patiënt te waarborgen op basis van de wensen van de desbetreffende patiënt.

Adrz Esmo Keurmerk Website

Wachttijd Oncologie: Goes 12, Vlissingen 15, Zierikzee 23

Dit is het aantal dagen dat u moet wachten vanaf het moment dat u de afspraak maakt tot het moment dat u terecht kunt bij de betreffende polikliniek. Is de wachttijd op uw voorkeurslocatie te lang is, kunt u de eerste afspraak op een andere locatie krijgen. Uw vervolgconsulten zullen daarna op de voorkeurslocatie gepland kunnen worden.
Veelgestelde vragen

Kom ik in aanmerking voor een derde COVID-19-vaccinatie?

Het RIVM heeft een aantal risicogroepen gedefinieerd die in aanmerking komen voor een derde COVID-19-vaccinatie.

Indien u volgens de richtlijnen van de RIVM in aanmerking komt voor een derde COVID-19-vaccinatie krijgt u vanuit uw behandelend arts/ziekenhuis een brief, waarmee u een afspraak kunt maken voor deze vaccinatie. Op dit moment zijn de artsen druk bezig de patiënten te selecteren. U krijgt een brief indien u in aanmerking komt. U kunt ook zelf kijken op site van het RIVM, de patiëntengroepen die in aanmerking komen voor een derde vaccinatie staan op de site vermeld.