Adrz

Mevrouw Kuipers volgde haar studie en opleiding tot internist in het Academisch Medisch Centrum en het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. De subspecialisatie tot hematoloog deed zij in het AMC in Amsterdam en het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Voordat zij begon met haar specialisatie tot internist-hematoloog deed zij promotie-onderzoek naar de relatie tussen reizen per vliegtuig en veneuze trombose (DVT en longembolie). Zij werkt sinds oktober 2014 als internist-hematoloog in Adrz. Zij ziet binnen de hematologie patiënten met zowel goedaardige als kwaadaardige aandoeningen van het bloed en de lymfeklieren. Voorbeelden van goedaardige aandoeningen van het bloed zijn ijzerstapelingsziekte, veneuze trombose en hemofilie. Voorbeelden van kwaadaardige ziekten van het bloed en de lymfeklieren zijn leukemie en (non-)hodgkin lymfoom. Samen met de andere hematologen en de oncologen is zij  verantwoordelijk voor patiënten die zijn opgenomen op de hemato-oncologische afdeling in Goes en de dagbehandelingen in Goes en Vlissingen.

Ik vind het erg belangrijk patiënten zo goed mogelijk te begeleiden

‘Als internist-hematoloog zie ik veel patiënten met kwaadaardige aandoeningen van het bloed of de lymfeklieren. Deze patiënten zijn over het algemeen ernstig ziek en worden vaak intensief behandeld, thuis of op een van onze dagbehandelingen. Door de intensieve behandeltrajecten bouw je snel een goed contact op met patiënten. Ik vind het erg belangrijk patiënten die zich in een moeilijke en vaak onzekere fase van hun leven bevinden zo goed mogelijk te begeleiden, ook als er geen behandeling voor hun ziekte zelf (meer) mogelijk is.

Naast patiënten met kwaadaardige ziekten van bloed en lymfeklieren zie ik veel patiënten met problemen met de bloedstolling (bloedingen of juist trombose). Door mijn promotieonderzoek en werk als stollingsarts in het verleden ben ik hierin bijzonder geïnteresseerd gebleven. Mijn doel is om de zorg voor patiënten met hematologische aandoeningen in Zeeland te borgen. Juist voor deze vaak kwetsbare patiëntengroep is het belangrijk om veilig dicht bij huis behandeld te kunnen worden.’

BIG-nummer

69.059.446.101