Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Bariatrie is een deel van de geneeskunde die zich bezighoudt met de oorzaken, preventie en behandeling van obesitas. Obesitas is een groeiend maatschappelijk probleem en heeft een enorme impact op het leven van patiënten.

Obesitas is méér dan alleen een overmatige vetstapeling in het lichaam. Het gaat vaak gepaard met diverse fysieke en psychische klachten. Heeft u zeer ernstig overgewicht (morbide obesitas)? Dan is een operatieve ingreep met een intensief leefstijltraject vaak nog de enige mogelijkheid om definitief gewicht te verliezen. Hoe ziet dit traject er uit?

Behandeling

Voor meer informatie met betrekking tot behandeling en een verwijzing naar de Nederlandse Obesitas Kliniek kunt u contact opnemen met uw huisarts. U kunt bij uw huisarts terecht als u vragen heeft over een behandeling met medicatie zoals Saxenda. Voor de behandeling is geen verwijzing mogelijk naar een specialist in Adrz.

Kijk voor meer informatie over het behandeltraject op de website van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK): https://www.obesitaskliniek.nl.