Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft u informatie over het carpaal tunnelsyndroom. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

Beknelling polszenuw

Het carpaal tunnelsyndroom is een aandoening die veroorzaakt wordt door een beknelling van een zenuw (n. medianus) in de pols. De klachten bestaan uit een dof, tintelend of pijnlijk gevoel in de hand/vingers en vooral in het verzorgingsgebied van de zenuw, dat wil zeggen de duim-, wijs- en middelvinger en een deel van de ringvinger. Ook kan een verdoofd gevoel van de vingertoppen ontstaan en een verminderde kracht, waardoor gemakkelijk dingen uit uw hand kunnen vallen. De pijn kan uitstralen via de onderarm en elleboog tot in de schouder.

Het kan zijn dat de plastisch chirurg aan de hand van de eerste afspraak besluit om aanvullend onderzoek aan te vragen. Dit onderzoek bestaat uit een EMG (elektromyografie), waarbij de activiteit van de betreffende zenuw wordt gemeten.

Na de behandeling

U heeft een drukverband, deze verwijderd u na 48 uur. Er is gebruik gemaakt van niet oplosbare hechtingen, deze worden tijdens de eerste controleafspraak door de doktersassistente/verpleegkundige verwijderd. Wanneer u zicht goed voelt mag u direct na de ingreep naar huis, de verdoving is gemiddeld na één á twee uur
uitgewerkt, maar dit kan ook langer duren.