Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft informatie over echo’s en onderzoeken tijdens de zwangerschap. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

Echo’s en onderzoeken

Tijdens de zwangerschap kunnen we in Adrz verschillende echo’s en onderzoeken doen. Bijvoorbeeld om de groei van het kindje in de buik te bepalen of het kindje te onderzoeken op bepaalde afwijkingen. Hieronder staat meer informatie over de echo’s en onderzoeken tijdens de zwangerschap.

Echo’s tijdens de zwangerschap

In Adrz kunnen we verschillende echo’s doen tijdens de zwangerschap – ook als u niet onder controle bent bij de gynaecoloog. Tijdens een echo bekijken we het kindje in uw buik via geluidsgolven. Zo kunnen we onder andere de groei bijhouden.

Ons team heeft veel ervaring met het maken van zwangerschapsecho’s en onze wachttijden zijn kort. Als er sprake is van spoed, kunt u altijd dezelfde dag terecht. We werken met een kleine, vaste groep collega’s, zodat u altijd een vertrouwd gezicht ziet.

Onderzoeken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zijn verschillende onderzoeken mogelijk naar bepaalde aandoeningen en lichamelijke afwijkingen bij het kindje. Deze onderzoeken zijn niet verplicht, ouders kunnen zelf kiezen of zij deze wel of niet willen laten doen.