Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft u informatie over de kinderafdeling. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

Weten wat er gaat gebeuren

Een ziekenhuisopname is spannend. Het is belangrijk dat uw kind weet wat er gaat gebeuren. Het is goed om hierover eerlijk te zijn. In deze folder leggen we dit zo goed mogelijk uit.

Wat gebeurt er als je wordt opgenomen in het ziekenhuis?

Je krijgt een bed op de kinder en jeugd afdeling. Dit is een afdeling waar kinderen tot 18 jaar liggen die in het ziekenhuis moeten blijven. Je vader of moeder mag hier ook blijven slapen. Naast bedden heeft deze afdeling ook een speelkamer. Hier kan je alleen of samen met andere kinderen spelen en even vergeten dat je in het ziekenhuis bent. Deze speelkamer is altijd open. Verder zie je veel mensen met een witte jas. Dit zijn de mensen die in het ziekenhuis werken. De voedingsassistenten komen eten en drinken aanbieden op de kamer.

Een dag op de kinderafdeling

Hoewel geen dag hetzelfde is in het ziekenhuis, zijn er toch een aantal vaste punten.

Ochtend

Het ontbijt wordt rond 8.00 uur gebracht. Graag uw bed voor het ontbijt dichtdekken en opklappen in de kast. Hierna verzorgt u uw kind zoals dit thuis ook gebeurt. De speelkamer is geopend om te spelen. Het kan zijn dat in de ochtend een onderzoek bij uw kind wordt uitgevoerd. Indien dat het geval is, brengen wij u hiervan op de hoogte. Na 10.00 uur komt de kinderarts langs voor visite afhankelijk van zijn/haar werkzaamheden.  De andere artsen en specialisten lopen hun visite ook in de ochtend.

Middag

Rond 12.00 uur brengen de voedingsassistenten een broodmaaltijd. Daarna kan er een onderzoek plaatsvinden, indien dit tijdens de visite is afgesproken. Verder kan uw kind spelen in de speelkamer of rusten, wat ook belangrijk is. Met mooi weer is het mogelijk om even naar buiten te gaan met uw kind, indien de conditie van uw kind dit toelaat. Overleg dit met de arts tijdens zijn visite of met de kinderverpleegkundige.

Avond

Vanaf 17.00 wordt de stoommaaltijd gebracht. Na het eten kan, op verzoek aan de kinderverpleegkundige, de speelkamer open blijven. Bedtijd proberen we voor zover mogelijk gelijk te houden aan thuis. Het streven is dat het na 20.00 uur rustig is op de gangen en kamers.