Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft u informatie over een opname op de afdeling Interne Geneeskunde. Het is goed u te realiseren dat de situatie voor u persoonlijk anders kan zijn dan in deze folder is beschreven.

Ziekten inwendige organen

Het team van Interne Geneeskunde heet u van harte welkom op de afdeling. Interne Geneeskunde houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van ziekten van de inwendige organen. Dit zijn onder andere nierziekten, infectieziekten, allergische aandoeningen, bloedziekten, maag-, darm- en leverziekten, stofwisselingsstoornissen en hormoonziekten.

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde

Omdat het vakgebied Interne Geneeskunde zo breed is, zijn internisten in één of meerdere aandachtsgebieden gespecialiseerd. U kunt de volgende vakgebieden tegenkomen op de verpleegafdeling:

  • Algemene Interne Geneeskunde (verschillende ziekteverschijnselen en aandoeningen)
  • Endocrinologie (hormonale aandoeningen en stofwisselingsstoornissen)
  • Infectieziekten (diverse infectieziekten waaronder hiv en hepatitis)
  • Nefrologie (nierziekten, dialyse en niertransplantatie)
  • Gastro-enterologie (ziekten van het maagdarmstelsel en/of de spijsverteringsorganen)

Sommige aandoeningen vragen door hun ingewikkelde ziektebeeld om een behandeling door meerdere zorgverleners. Deze zorgverleners werken nauw samen, zo kunnen zij uw behandeling nog beter op elkaar afstemmen.

De verpleegafdeling Interne Geneeskunde is gecombineerd met de afdelingen Maag,- Darm- en Leverziekten (MDL) en Nefrologie.

Dagbehandeling

Op afdeling Interne Geneeskunde zijn vier bedden beschikbaar voor dagbehandeling. Hier worden patiënten opgenomen die voor kleine ingrepen behandeld worden en dezelfde dag weer met ontslag gaan. De dagbehandeling is van maandag tot en met vrijdag geopend en bevindt zich op de afdeling. Het kan voorkomen dat u tijdens u verblijf van kamer wisselt. Wij proberen dit tot een minimum te beperken. Als u hiermee te maken krijgt, vragen wij hiervoor uw begrip.