Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

Deze folder geeft je informatie over de Zindelijkheidspoli of ‘poepklas’. Je bent bij de kinderarts in het ziekenhuis geweest voor een eerste bezoek en wij willen je graag helpen om van je probleem met poepen af te komen.

Problemen met poepen

Je bent pas bij de kinderarts in het ziekenhuis geweest omdat je problemen met het poepen hebt. Er zijn heel veel kinderen waarbij het poepen of plassen problemen geeft. Veel kinderen hebben last van obstipatie (verstopping in de darm) met harde ontlasting of hebben regelmatig een vieze broek. Ook zijn er kinderen die niet meer op de wc durven te poepen. Misschien heb jij ook wel last van buikpijn of pijn bij je poepgaatje. Heel vervelend allemaal voor je.

Wat is eigenlijk de ‘poepklas’?

De poepklas is op een ochtend of op een middag en duurt ongeveer 2 uur. Er komen maximaal 3 kinderen tegelijk. Maar vaak ben je alleen met een van je ouders. Je bent niet de enige met een poepprobleem. Heel veel kinderen hebben problemen met poepen. Niet alleen kleine kinderen maar ook grotere kinderen. Eén van je ouders is ook aanwezig in de poepklas. Je krijgt heel veel tips hoe om te gaan met je poepprobleem en het is handig dat je ouders dit ook weten zodat ze jou kunnen helpen en steunen in de thuissituatie.