In de gipskamer behandelen de gipsverbandmeesters patiënten met aandoeningen aan botten, gewrichten, spieren en pezen. De behandeling kan met gips zijn of met corrigerende of ondersteunende gipsproducten, zoals een korset of polsbrace. De gipskamer maakt onderdeel uit van de polikliniek Chirurgie. Op de gipskamer worden patiënten behandeld van diverse specialismen, zoals Chirurgie, Orthopedie en Plastische chirurgie.

Aandoeningen aan steun- en bewegingsapparaat

De gipsverbandmeester behandelt zelfstandig patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat met behulp van (im)mobiliserende, corrigerende of ondersteunende voorzieningen en materialen. Hij/zij werkt op verwijzing van de behandelend arts en ontvangt van deze arts aanwijzingen.

Kosten gipsproducten

Op uw verzoek of dat van uw behandelend arts  verstrekken wij regelmatig extra producten. Bijvoorbeeld een tweede polsbrace om te sporten of om te wassen. Extra producten werden tot nu toe kosteloos verstrekt. Per 6 juni 2018 is deze situatie veranderd en brengen wij deze extra producten bij u in rekening. Dit geldt ook voor producten die voorgeschreven worden door uw huisarts, zonder tussenkomst van de medisch specialist. Deze producten brengen wij nu bij u in rekening. De (extra) verstrekte producten van de gipskamer rekent u in het ziekenhuis  direct af per pin. Met uw betaalbewijs krijgt u de producten van de gipskamer mee.

Kosten producten (inclusief btw)

Orthese hand en/of pols € 13,06
Orthese rug en/of nek € 42,13
Orthese knie € 59,54
Orthese enkel en/of voet € 28,02
Orthese algemeen € 62,02

 

Om te weten of  het product voor vergoeding in aanmerking komt, adviseren wij u om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Als het product vergoed wordt, kunt u de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar.

Het zelf maken van foto’s of filmopnames op de Gipskamer is alleen toegestaan met toestemming van het personeel.