Het specialisme Neurologie houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van aandoeningen aan hersenen, ruggenmerg, zenuwen en spieren. Onder andere epilepsie, multiple sclerose (MS), beroerte, migraine, hernia, Alzheimer, Parkinson en hersenaandoeningen behoren tot het werkgebied van de neuroloog.

Eventueel ondersteunend onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF): EEG (hersenfilm), EMG (spier-/zenuwonderzoek), EP (metingen snelheid verschillende trajecten binnen het zenuwstelsel) en vele andere onderzoeken.

Na de analyse op Acute Hersenhulp worden patiënten opgenomen op de Stroke Unit in de acute fase van een beroerte of TIA. De Stroke Unit bevindt zich op Afdeling E te Goes. De Stroke Unit bestaat uit vier zo genoemde stroke-bedden met overloop van 2 bedden op de kamer ernaast. De unit is gericht op adequate diagnostiek, zorg en behandeling van patiënten in de acute fase na een beroerte. Ook staat op de Stroke Unit speciale technische apparatuur die nodig is voor een snelle diagnostiek van de behandeling, secundaire preventie en een eerste opzet tot revalidatie.  Daarom kan direct gestart worden met de behandeling en revalidatie.

Meer informatie

Voor uitgebreide informatie over neurologische aandoeningen kijkt u op de website van onze neurologen. Hier vindt u onder andere informatie over onze herniastraat, TIA-service, acute hersenhulp, het Centrum voor slaap- en waakstoornissen, onze hoofdpijnpoli, kinderneurologie en nog veel meer.

 

Wachttijd Neurologie: Goes 29, Vlissingen 49, Zierikzee 38

Dit is het aantal dagen dat u moet wachten vanaf het moment dat u de afspraak maakt tot het moment dat u terecht kunt bij de betreffende polikliniek.