website
vaderKind

Succesvolle pilot SHL en ADRZ breidt uit met twee prikposten

De afgelopen periode hebben de Stichting Huisartsen Laboratorium (Star-SHL) en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) een mogelijke samenwerking bij bloedafname in de vorm van een pilot onderzocht. Voor deze pilot zijn op Zuid-Beveland vier samengevoegde prikposten opgezet waar patiënten terecht kunnen voor alle bloedafnames. Op deze prikposten werken medewerkers van beide organisaties samen en stemmen hun werkwijzen op elkaar af.

 

De onderlinge pilot verloopt succesvol. De benodigde logistiek voor de samenwerking blijkt goed op orde. Patiënten, aanvragers en medisch specialisten geven in afgenomen enquêtes aan de samenwerking als positief te ervaren. Op termijn biedt de samenwerking meer helderheid voor de patiënt en aanvrager: één partij waar patiënten terecht kunnen voor bloedafname.

 

Uitbreiding pilot: Kapelle en Heinkenszand
Gezien het succes hebben Star-SHL en het ADRZ besloten de pilotregio vanaf 15 mei 2017 uit te breiden met Kapelle en Heinkenszand. Vanaf deze datum kunnen patiënten voor bloedafname terecht op onderstaande adressen en tijdstippen:

 

Plaats   Adres Dagen Tijden
Kapelle Star-SHL

Dorpshuis de Vroone, C.D.

Vereekestraat 74

Maandag tot en

met vrijdag

08.30 - 10.00 uur
Heinkenszand Star-SHL

De Grenslinde, Dorpsstraat

85

Dinsdag,

woensdag en

donderdag

08.30 - 10.00 uur

 

Dit betekent dat patiënten vanaf 15 mei niet meer terecht kunnen in het wijkgebouw Allevo (Kapelle) en de Fonteine (Heinkenszand) voor bloedafname.


Voor patiënten die thuis worden geprikt, verandert er niets.