website
vaderKind

Centrum Seksueel Geweld helpt slachtoffers in Zeeland

In het Centrum Seksueel geweld (CSG) wordt de zorg voor slachtoffers in Zeeland voortaan beter op elkaar afgestemd en kan sneller hulp worden ingeschakeld. Het CSG is een landelijk initiatief, dat dankzij inspanningen van onder meer het ADRZ en Emergis en de Gemeenten van Zeeland straks ook in Zeeland is vertegenwoordigd. 

 

Op 7 december werd een druk bezocht symposium Seksueel Geweld gehouden, gezamenlijk georganiseerd door het ADRZ en Emergis.

 

Eén op de 8 vrouwen en één op de 25 mannen in alle leeftijdscategorieën krijgt met seksueel geweld te maken. Met de komst van het CSG Zeeland is de zorg voor een slachtoffer beter op elkaar afgestemd en hoeft het slachtoffer niet telkens hetzelfde verhaal te vertellen. Direct na een melding kan adequaat hulp worden ingeschakeld waar dat nodig is. Alles onder een dak!

 

Aafke van der Hoop (orthopedagoog-generalist) en Judith Bek (SEH-arts ADRZ) zijn de twee kartrekkers van het CSG Zeeland. Tijdens het symposium op 7 december spraken zij onder meer over hun professionele inzet. Ook andere professionals kwamen aan het woord, zoals Frank Witkam, secretaris College Zorg & Welzijn, Bert Groen, Movisie, Annemarie van Noppen, forensisch verpleegkundige, Iva Bicanic, landelijk coördinator Centrum Seksueel Geweld, Jos Marinissen, hoofd zedenpolitie Zeeland, Liesbeth Lozie, GZ-psycholoog/psychotherapeut.